Neem contact met ons op info@hk-green.eu

Palma areca - uniciteit en elegantie

Palma Areca is een plant waarvan de stamboom zich uitstrekt tot aan Madagaskar. In onze streken is hij echter vooral zichtbaar als klassieke kamerplant. De stengels, die bijzonder rechtop staan, lijken op de unieke bamboeplant. Deze stengels worden meestal beëindigd door waaiervormige, gebogen bladeren die in tegengestelde richtingen zijn gerangschikt. De bladeren kunnen een lengte bereiken van maar liefst 1,2 meter.

Uit de takken van de palmboom groeien nieuwe planten. Als de plant in zijn natuurlijke omgeving groeit, kan hij maar liefst 15 meter hoog worden. In de binnenomgeving groeit hij echter slechts tot 10% in vergelijking met de hoogte wanneer hij in de natuurlijke omgeving groeit (150 centimeter). Het groeit in een zeer langzaam tempo en is gemakkelijk te verzorgen. Zoals elke plant draagt ook Palma Areca bij aan een betere sfeer, klimaat, in de kamer.

Het reproduceert door deling. Als de plant wordt getransplanteerd, kunnen de jonge planten gemakkelijk worden gescheiden van de moederplanten - zo reproduceert Palma Areca. Om het vermeerderingssucces te vergroten, is het echter raadzaam om jonge planten niet groter te maken dan 30 centimeter. De Arecu-palm moet om de twee jaar in het voorjaar worden getransplanteerd, altijd in een grotere container.

Tijdens het groeiseizoen is het noodzakelijk dat Palma op een goed gefilterde plaats staat. In de winter is het echter niet schadelijk, zelfs niet als het wordt blootgesteld aan direct, scherp zonlicht. Palma verlangt een temperatuur boven de 16°C en ook een hogere luchtvochtigheid.

Het vereist een doorlatende grond, gemengd met turf, zand en bladeren. Water geven Palma moet intensief worden bewaterd, in grotere hoeveelheden, maar in de winter heeft het minder water nodig - dan is het nodig om de hoeveelheid water met ongeveer een derde te verminderen. Omdat deze unieke plant een hoge luchtvochtigheid nodig heeft, is het noodzakelijk om de bloempot op een schaal te plaatsen die gevuld is met vochtinbrengende stenen. Bemesting wordt aanbevolen tijdens het groeiseizoen, dus in de zomer, met een klassieke, vloeibare meststof, die wordt verdund tot een concentratie van 50%.

Plagen en ziekten

Let op wanneer de bruine uiteinden van de bladeren aan de plant verschijnen. Dit geeft met name aan dat de lucht in de kamer te droog is. In dit geval is het natuurlijk noodzakelijk om de luchtvochtigheid in de ruimte waar de plant staat te verhogen. Een goede oplossing is ook om de bladeren te laten dauwen. Bladeren die bruin worden - ze sterven door te scheuren, vang ze gewoon.

Als je vlekken op de plant hebt, kunnen er verschillende redenen zijn. Het kan zijn dat de plant overloopt, te hard water geeft of zelfs de plant afkoelt. Vergeling van de bladeren wordt veroorzaakt door onevenwichtige, onjuiste voeding.

Als de bladeren zilverachtig worden, wordt de plant hoogstwaarschijnlijk aangevallen door een plaag - een mijt. Zelfs in dit geval zal Palme helpen als je de luchtvochtigheid verhoogt.

Bron van informatie: MojeRastliny

Er zijn veel soorten Paliem Areca met individuele soorten op de markt.

Kunstmatige Palma Areca betel is 160-170 centimeter hoog, inclusief een pot met een diameter van ongeveer 80 centimeter. Dankzij 50 filigrane bladeren ziet de palmboom er echt uit. Het is een zeer aantrekkelijke kamerplant. De bladeren zijn donker en lichtgroen van kleur om de verse bladeren beter te kunnen zien. De palmboom heeft 7 kunstmatige stammen en de bladeren beginnen ongeveer 60 cm van de grond. De palmboom ziet er heel natuurlijk uit en is als geheel relatief dicht. De bladeren kunnen naar behoefte worden gebogen. De meegeleverde basispot is 17 x 20 centimeter.

Areca betel.
Areca betel.

Deze kunstmatige Areca betelpalm is verkrijgbaar in verschillende maten. Hij is verkrijgbaar in de maten 190 centimeter en 210 centimeter.

In tegenstelling tot de Areca betel is er ook de Areca op de markt, die 100 centimeter groot is. De totale hoogte van de palm is ongeveer 100 cm met een kroondiameter van ongeveer 50 cm. 27 palmbladeren van verschillende lengtes en breedtes zijn voorzien van kleinere 243 palmbladeren. Palme geeft het een zachte maar dichte uitstraling. De bladeren zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal. Bijzonder zijn de kleine details zoals de vorm, kleur van de bladeren. In het onderste deel van de stam zijn de houten uiteinden van de stelen van echte palmen verwerkt. De bladeren zijn gemaakt van waterdicht PE-materiaal, wat deze plant geschikt maakt voor beschermde buitenruimtes. Niet geschikt voor winderige plaatsen, omdat de bladeren kunnen afscheuren. Afhankelijk van de fabrikant wordt de plant geleverd in een sierpot of een kunststof basispot. Wij adviseren geschikte beplanting en hydrogranulaat of ander vulmateriaal.

Areca kunstpalm.
Areca kunstpalm.

Areca kunstpalm is ongeveer 120 cm hoog (vanaf de grond gemeten) en is gemaakt van 13 textielbladeren. Bijzonder opmerkelijk zijn de zeer mooie filigrane textielvellen van verschillende lengtes. Ze beginnen laag boven de pot. Door de lange bladeren in het bovenste gedeelte lijkt de palmboom erg uitgestrekt. De bladeren kunnen naar wens worden gebogen. De hoogte van de palmboom inclusief pot is circa 120 cm. Het aantal palmbladeren is 13 stuks. De diameter van de palm is ongeveer 100-120 cm. Het begin van het blad is ongeveer 35 cm.

Palma Areca 120 centimeter.
Palma Areca 120 centimeter.

Areca palmbomen zijn een van de meest populaire soorten palmen voor interieurdecoratie vanwege hun dichtheid. Palmbladeren zijn gemaakt van textiel en kopiëren de echte bladeren heel goed. De palmboom, die oorspronkelijk uit tropische bossen komt, zal je huis een beetje een exotisch tintje geven. Onze kunstmatige areca palmboom is gemaakt van plastic stammen in de vorm van een buis en licht geelgroene lange stengels, die licht gebogen bladeren van canvas dragen. De textielpalmvezel wordt gereproduceerd op de drie hoofdstammen, waardoor de palm er nog realistischer uitziet. Areca kunstpalm is in natuurlijke kleur, bladvorm en bladreliëf en daardoor is het een zeer mooie en gedetailleerde replica van een echte palmboom. De hoogte van de palmboom inclusief pot is circa 150 cm . De diameter van de palm is ongeveer 80 - 90 cm. De palmboom is voorzien van 24 bladeren en 4 scheuten. De afmeting van de bladeren is ongeveer 35 x 25 cm en 47 x 27 cm. De basispot is 17 x 20 cm (HxHM). De bladeren zijn stevig gebonden voor veilig transport. De individuele bladeren zijn zeer goed gemodelleerd en maken deze plant schijnbaar echt. U kunt zelf de volheid of dichtheid van de palmboom bepalen en aanpassen aan de gewenste smaak.

Areca kunstpalm in de maat 150 centimeter.
Areca kunstpalm in de maat 150 centimeter.

Areca-palmbomen behoren tot de meest populaire soorten palmbomen voor het decoreren van woon- en commerciële ruimtes. De bladeren zijn gemaakt van canvas en reproduceren dus in detail de originele real. Dankzij 19 fijn waaiervormige bladeren heeft de palmboom een mooie dichtheid. De Areca palmboom heeft een realistische kleur, bladvorm en bladreliëf en is daarmee een mooie en gedetailleerde replica van een echte palmboom. De totale hoogte van de palm inclusief pot is 170 cm . Het aantal bladeren op de palm is 19 stuks plus 3 nieuwe scheuten. Het formaat van de bladeren is ongeveer 55 x 27 cm en ze zijn gemaakt van canvas. 3 kunststof koffers zijn bekleed met kunstmatige palmvezel. De diameter van de palm is ongeveer 90 - 100 cm. Het bladbegin begint bij ongeveer 50 cm.

Palma Areca ter grootte van 170 centimeter.
Palma Areca ter grootte van 170 centimeter.

Palmbladeren kopiëren echte bladeren heel goed. Door gebruik te maken van 2 echt houten stammen met aparte hoogtes, die voorzien zijn van een aantal palmbladeren, ziet deze replica van de Areca Palm er zeer compact en luxe uit. De bladeren hebben individuele stelen, zodat ze naar eigen behoefte in vorm kunnen buigen (nauwsluitend en dicht of verder gescheiden en luchtig). De totale hoogte is ongeveer 225 cm vanaf de grond met een diameter van ongeveer 110 cm. De plant wordt geleverd in een standaard kunststof pot. Geïllustreerde bloempotten zijn beschikbaar. Door een hoge bloempot te gebruiken, kan de totale hoogte van de palm gemakkelijk zo'n 275-300 cm bereiken. De palmboom is voorzien van 1.100 bladeren.

Deze unieke palmboom, ter grootte van maar liefst 225 centimeter, is bijzonder geschikt voor het interieur van restaurants, hallen, winkelcentra en waar je maar wilt dat hij zijn succes oogst.

Palma Areca in maat 225 centimeter.
Palma Areca in maat 225 centimeter.

Uiteindelijk de beste. Areca Royal palmbomen zijn uniek en zullen elke hoek verlichten. We bieden ze aan in de maten 120 centimeter en 180 centimeter .

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Royal Areca-palm de koningin van de Areca-palm. De palmbladeren zijn bijzonder dicht en breed en de stelen zijn bijzonder lang. Door het grote aantal palmbladeren en de grootte van de afzonderlijke bladeren is deze palm bijzonder uitgestrekt en bossig. Dankzij zijn 24 (voor een palm van 120 cm) of 45 (voor een palm van 180 cm) dik blad is de Areca kunstpalm een van de meest populaire palmen voor interieurdecoratie. Palmbladeren variëren in lengte en beginnen met korte scheuten direct boven de bloempot. De bladeren van verschillende lengtes hebben individuele stelen en kunnen daarom prachtig worden gebogen in een vorm naar eigen behoefte (nauwsluitend en dicht of verder gescheiden en luchtig).

Palma Areca Royal in de maat 120 centimeter.
Palma Areca Royal in de maat 120 centimeter.
Palma Areca Royal in maat 180 centimeter.
Palma Areca Royal in maat 180 centimeter.

Waarom kiezen voor de areca kunstpalm?

Minimale verzorging, geen angst voor plagen en niet te onderscheiden van de klassieke Areca levende palm zijn slechts een kleinigheid die u zeker zal overtuigen om te kopen. Een breed scala aan producten in verschillende ontwerpen zal ervoor zorgen dat u niet kunt beslissen welke uiteindelijk uw huis zal rechtzetten.

Het nadeel, dat verwaarloosbaar is, is echter dat de Areca kunstpalm, ondanks zijn schoonheid en al zijn voordelen, niet kan circuleren en het klimaat in de lucht kan verbeteren.