Neem contact met ons op info@hk-green.eu

Magnolia en zijn plagen

In de voorgaande paragrafen zijn de symptomen en het ziekteverloop beschreven die bij Magnolia kunnen optreden. Dit waren anthracnose, chlorose, echte meeldauw, verticilliumverwelking en groene bladvlek. We hebben uitgelegd wat de oorzaak is van deze ziekten, hoe ze op de juiste manier kunnen worden gediagnosticeerd en behandeld. We hebben ook beschreven hoe u deze ziekten kunt voorkomen.

Er kan echter een situatie zijn waarin Magnolia verdort, verdort. De ontwikkeling van takken, bladeren, knoppen en bloemen stopt. De bladeren draaien en veranderen van kleur, ze drogen. Op de bladeren verschijnen vlekken van verschillende kleuren. Coatings en spinnenwebben verschijnen. Deze veranderingen worden echter niet veroorzaakt door ziekten, maar door verschillende soorten plagen. Met name minder ervaren Magnolia- telers kunnen moeite hebben om de oorzaak van deze veranderingen te achterhalen. Voor een gemakkelijkere oriëntatie in het nummer presenteren we individuele soorten plagen in deze artikelen over Magnolia-ziekten.

Ongedierte

Sierplanten, waaronder Magnolia's, worden aangevallen door veelvoorkomend ongedierte. Verschillende soorten insecten of andere dieren parasiteren erop, waardoor ze verschillende schade oplopen. Ze vormen echter geen wezenlijk gevaar voor de algehele conditie van Magnolia. We zullen bespreken hoe het de plant beïnvloedt als deze wordt aangevallen door mijten, kwasten en bladluizen . Natuurlijk zullen we uitleggen wat hulp is in de strijd tegen deze parasieten.

Luizen

Deze insectensoort is een van de meest voorkomende en bekende plagen van Magnolia's. Het is een klein zoogdierinsect, waarvan het lichaam typisch omvangrijk is. De bladluizen zijn meestal groen, maar kunnen ook grijs, zwart of oranje zijn. Ze vermenigvuldigen zich heel snel. Ze tasten de zachte weefsels van planten en knoppen aan. Bladluisplaag van de plant beïnvloedt het algehele uiterlijk. De plant verzwakt, verdort, de bladeren worden geel. Doordat de bladluizen meer sappen opzuigen dan ze consumeren, ontstaat er een plakkerige vloeistof - honingdauw - op de bladeren. In deze zoete afscheidingen kunnen geleidelijk schimmels ontstaan, die zwarte schimmel veroorzaken. Bladluizen kunnen ook virale ziekten overbrengen.

Om Magnolia te redden en te genezen, spuiten we met bladluisoplossing - geschikte insecticiden. We kunnen kiezen voor insecticiden op chemische of natuurlijke basis. De spray kan indien nodig worden herhaald.

Mijten

Als mijten op uw Magnolia 's zijn gedomesticeerd, kunt u hun aanwezigheid herkennen aan de volgende tekenen:

Geschikte omstandigheden voor mijten zijn in een warme droge omgeving.

De mijten zijn zo klein dat je ze alleen met een vergrootglas kunt observeren. Ze vermenigvuldigen zich echter zeer snel. Ze behoren niet tot insecten - het zijn spinnen. Ze voeden zich met plantensap. Ze veroorzaken geen directe dood van planten, maar door beschadiging van de bladeren veroorzaken ze een vermindering van hun algehele vitaliteit. Behandeling van aangetaste planten is niet eenvoudig. Mijten worden snel resistent tegen de gebruikte bestrijdingsmiddelen. Door het toepassen van chemische bestrijdingsmiddelen vernietigen we ook predatoren die zich voeden met mijten , namelijk:

Het is beter om natuurlijke bestrijdingsmiddelen te gebruiken en ook om roofmijten te gebruiken. Geïnfecteerde delen van de Magnolia moeten direct worden verwijderd en vernietigd. Ze mogen in geen geval in compost worden gebruikt.

Kwasten

Dit insect zoogdier een kleine slank lichaam lange max. 3mm. Het wordt gekenmerkt door twee paar smalle, kleurloze vleugels, waarvan de randen er gerafeld uitzien - vandaar de naam. Afhankelijk van de soort zijn de volwassen kwasten geelbruin of zwart van kleur. Ze kunnen echter ook witte, rode of zwarte aftekeningen op het lichaam hebben. De larven lijken op volwassenen, maar hebben geen vleugels. Kwasten beschadigen planten door plantensappen op te zuigen. Op de aangetaste delen van de planten verschijnen kleine vlekjes en putjes. Deze insecten kunnen bij planten virale ziekten veroorzaken door virussen over te dragen. De behandeling van planten moet onmiddellijk worden gestart nadat de plaag is gedetecteerd. Preparaten op basis van paraffineoliën zijn geschikt voor gebruik. Voor chemische bescherming worden insecticiden gebruikt, die 3-4 keer moeten worden aangebracht met tussenpozen van 5-6 dagen. Het is raadzaam om sprays met verschillende actieve ingrediënten te gebruiken, omdat dit type plaag relatief snel resistent wordt tegen insecticiden.

Professionele imitaties van magnolia's

Een duidelijk voordeel van imitatieproducten is dat ze overal buiten kunnen worden geplaatst. Er hoeft geen rekening mee te worden gehouden of de geselecteerde habitat geschikte omstandigheden is voor het kweken van een plant. Het is mogelijk om te kiezen voor een imitatie van een plant die in ons land niet kan worden gekweekt, of de teelt ervan is zeer veeleisend. Imitaties staan qua esthetiek op een hoog niveau. Bij het kopen kunt u direct de juiste vorm en maat van de plant kiezen. Vanwege het materiaal dat voor hun productie is gebruikt, zijn ze gemakkelijk te onderhouden en gaan ze heel lang mee zonder enige visuele verandering.