Neem contact met ons op info@hk-green.eu

Hedge of professionele imitatie?

Heg

Heggen worden al lang gebruikt om land te definiëren. Ze worden gebruikt om de grens van het land te bepalen, ongewenste toegang te voorkomen, privacy te waarborgen en te voldoen aan   ook een zeer belangrijke rol in het algehele esthetische ontwerp van de ruimte. Aanplant van hagen, diverse soorten bladverliezende en groenblijvende planten, heesters en bomen. Het hangt af van de smaak van de eigenaar, van een geschikte omgeving en ook van het object waarvan ze het uiterlijk vervolledigen. Om in goede gezondheid en qua uiterlijk te verkeren, hebben ze veel kennis van de kweker nodig over de gebruikte planten, de geschiktheid van de leefomgeving, de geschiktheid van de grond en de wijze van bemesting, de hoeveelheid vocht, zonlicht. Weersomstandigheden, die de laatste tijd sterk wisselend zijn, hebben ook een grote invloed op de staat en het uiterlijk van de haag. Het wordt sterk aangetast door ziekten en plagen. Zelfs degenen die tot voor kort op onze breedtegraden slechts sporadisch voorkwamen, of helemaal niet voorkwamen.

Professionele imitatiehaag

Veel, zo niet alle, van deze problemen kunnen worden overwonnen door professionele imitatie te gebruiken. Net zoals fabrikanten zijn bezig met de productie van imitaties van planten, zijn ze ook actief in de productie van kunstmatige hagen in een zeer breed assortiment.

Het gebruik van kwaliteitsmateriaal en toptechnologieën zorgt voor een langdurige kleur- en vormstabiliteit. Ze kunnen probleemloos het weer doorstaan. De gebruikte productiematerialen garanderen dat imitaties van hagen langdurig bestand zijn tegen hoge temperaturen, zware vorst, regen en langdurige vochtigheid zonder negatieve gevolgen. Ze worden gekenmerkt door UV-stabiliteit, dwz ze zijn bestand tegen direct zonlicht. Ze zijn zelfs gemaakt van vuurvaste materialen. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden, gewoon onderhoudsvrij . Voor eenvoudiger gebruik en eenvoudige installatie worden imitaties van heggen geproduceerd in de vorm van panelen in in meerdere dimensies. Vierkante panelen worden meestal geproduceerd in de afmetingen 25x25 cm, 50x50 cm en 100x100 cm. Rechthoekige panelen zijn meestal 60x40 cm. De onderzijde bestaat uit een kunststof rooster waarop een imitatie van een haag is bevestigd.

De installatie zelf vereist geen hoog vakmanschap en er is geen speciaal gereedschap nodig . De basis van een kunstmatige haag kan een omheining zijn van gaas, hout, beton, metselwerk, gesmeed en plaatstalen hekwerk. Het kan daarom worden geïnstalleerd op alle materialen die gewoonlijk worden gebruikt om hekken te bouwen. Bij het installeren van de panelen op het gaas worden optioneel conventionele kabelbinders en spandraad gebruikt. Bij installatie op andere materialen worden schroeven, geschikte pluggen en verschillende haken gebruikt.

Een ander groot voordeel is imitatie die overal geplaatst kan worden. Zoals groene muren en schilderijen, of hoe de verschillende schotten en schermen. Ze zijn geschikt voor het verfraaien van ruimtes en geven ze een hoger niveau vanuit esthetisch oogpunt. Volgens de huidige trends worden ze steeds vaker gebruikt in de interieurafwerking van appartementen, kantoren, entree- en congreszalen, hotelkamers, restaurants, fitnesscentra, badkamers, zwembaden, wellnesscentra, enz.

Het aanbod aan imitaties is breed en het is mogelijk om te kiezen voor een imitatie van een echte plant, die realistisch is, of voor panelen die worden gevormd door collages - het hek wordt gevormd door een gevarieerde structuur van bladeren in verschillende kleuren en soorten.

Buiten kunnen imitaties worden gebruikt als een klassieke haag. Om de realistische look te vergroten, kunt u ze verfraaien met verschillende esthetische accessoires, bloemen, deuren, poorten. In combinatie met de door levende planten gevormde omgeving harmoniëren ze prachtig en vormen ze één harmonieus geheel.

Imitaties zijn ook zeer praktisch en geschikt om de algehele uitstraling van balkons, loggia's en terrassen compleet te maken. Een ander belangrijk voordeel van imitatiehagen is dat ze ook kunnen worden gemaakt van replica's van planten die niet buiten kunnen worden gekweekt. Als je hebt besloten om imitaties in de buitenomgeving te plaatsen, is het raadzaam om producten te kiezen die zijn gemaakt van PE- of PVC-materialen. Deze producten gaan aanzienlijk langer mee in de buitenomgeving. Fabrikanten geven een garantie van maximaal 10 jaar. Bij het kiezen van een geschikte imitatiehaag moet er rekening mee worden gehouden dat hoe kleiner het blad en hoe korter de stelen, hoe kleiner de doorzichtigheid van het hekwerk.

De aanblik van een mooie groenblijvende "haag" op elk moment van het jaar zal u nog steeds bevestigen in de overtuiging dat het zeker een investering is die zijn vruchten zal afwerpen.