Neem contact met ons op info@hk-green.eu

Cyprus en zijn plagen

Ongedierte

Je hebt gemerkt dat je Cyprus plotseling aan vitaliteit verliest, er niet gezond uitziet, bruin is en zijn schubben en hele takken uitdrogen. De oorzaak kan echter niet ziekten zijn, maar dierlijk ongedierte. Cyprus kan besmet zijn met verschillende plagen die parasiteren op andere soorten van de Cypriotische familie. Cyprušteky, Tuje, Borievky worden ook door hen aangevallen.

Lykokaz tujový

Tijdens het groeiseizoen komt Cyprus voor natuurlijk bruin worden een drogen zijtakken. Maar het is alleen een esthetisch probleem dat we eenvoudig kunnen oplossen door droge delen te verwijderen. Een soortgelijk symptoom kan echter wijzen op een aanval door de plaag - Lykokazu tujový.

Dit de kever heeft een cilindrisch lichaam van bruin-zwart gekleurd en bereikt een lengte van max. 2 mm. De larven ontwikkelen zich onder de schors. Vooral de laatste jaren zijn in ons land alle houtige planten van het geslacht Cyprus in grotere mate aangevallen. Het valt oude of anderszins verzwakte bomen aan. Onder de schors boort hij het hout in, waarin hij typische tunnels maakt, waardoor de aangetaste twijgen afsterven. Het optreden van Lycokaza (lykokazut) wordt vooral waargenomen tijdens extreem hete en droge zomers. Om dit ongedierte te verwijderen, wordt aanbevolen om 2 sprays (14 dagen na elkaar) uit te voeren met een geschikt insecticide .

Minerka tujová (tsjechische molovka)

Het is een vlinder die ongeveer 6 mm groot wordt. Het is grijs met bruine en grijze stippen. De larven graven zich in de schubben van Cyprus en "passeren" de scheuten, waardoor de scheuten leiden en uitdrogen. Het breekt gemakkelijk. Als het jonge Cyprus herhaaldelijk zwaar wordt aangevallen door deze plaag, kan het sterven. Bescherming tegen deze vlinders moet worden toegepast na hun zwermen - in juni. Er worden biotech technische insecticiden gebruikt die voorkomen dat vlinders volwassen worden en die het milieu niet schaden. We verwijderen en verbranden de geïnfecteerde delen.

Jeneverbes schild

Deze plaag is een worm. Het wordt gekenmerkt door een grote weerstand en het vermogen om te overleven op aangetaste planten. Vrouwtjes worden beschermd door witachtige schilden met een diameter van ongeveer 1,5 mm, mannetjes zijn nog kleiner. Een typisch teken dat Cyprus besmet is met deze zoogdierparasiet is dat er katoenen trekjes op ontstaan. Bij planten met een sterk voorkomen van Schildklieren is de algehele conditie verzwakt, de groei vertraagt. De schubben worden geel, de scheuten en de hele takken drogen. Dit komt door de grote hoeveelheid geperste sappen.

Het is noodzakelijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen tegen deze plaag. Verwijder de geïnfecteerde delen en verdun de hele plant aanzienlijk. We zullen herhaald sproeien met insecticiden. Het lichaam van deze wormen is bedekt met een beschermende waslaag, dus het is noodzakelijk om een bevochtigingsmiddel aan de spray toe te voegen. Het is raadzaam om de spray na ongeveer 10 dagen meerdere keren te herhalen.

Mijten

Ook Cyprus kan worden aangevallen door deze vervelende indringer. Mijten zijn kleine spinnen met een roodachtige kleur. De schubben in de besmette delen van Cyprus verkleuren geleidelijk naar bruin. Dit gebeurt geleidelijk van de binnenkant naar de buitenkant van de kroon. De schubben zijn stoffig en er vormt zich een fijn spinnenweb op de aangetaste delen van de plant. Er zitten mijteneieren in het spinnenweb. De mijt is een zoogdierplaag en de gevolgen van zijn actie manifesteren zich door de val van beschadigde schubben, de zwakke groei van de plant en het algehele ongezonde uiterlijk. Bij een ernstig recidief sterft het jongere Cyprus.

Om zo'n aangetaste boom te redden, is het noodzakelijk om de aangetaste delen te verwijderen, de kroon als geheel te verdunnen. Verwijderde onderdelen moeten worden vernietigd. De chemische behandeling wordt herhaald met tussenpozen van 10-14 dagen met acarazuuroplossingen .

Professionele imitaties van cipressen

Zowel Cyprus als jeneverbes en cipressen zijn geschikt om te kweken in de vorm van bonsai. Succesvol zijn in deze branche kost echter veel tijd - de vruchten van mierenwerk zullen pas over een aantal jaren komen. De teler moet veel ervaring en veel geduld hebben. Het resultaat is echter mogelijk niet op het vereiste niveau. Fabrikanten en producenten van kunstmatige imitaties van planten wijden ook een groot deel van hun productie aan de productie van bonsai. De geïnteresseerde zal zeker kiezen uit een breed assortiment naaldbonsai van verschillende afmetingen. Imitaties van naaldbonsai worden voornamelijk gevormd door het imiteren van verschillende soorten dennen . Hun precieze ontwerp en esthetische afstemming met de gebruikte bloempotten zijn een garantie dat ze een zeer effectieve aanvulling op het moderne leven zullen worden. Er worden ook imitaties van bonsai geproduceerd, die bedoeld zijn om buiten te plaatsen met behulp van duurzame materialen. Alle soorten professionele imitaties van planten hebben echter één ding gemeen: ze zijn praktisch onderhoudsvrij.