Neem contact met ons op info@hk-green.eu

5 tips voor het inrichten van een ideaal terras

Met de lenteavonden in aantocht, kijken de meesten van ons ernaar uit om in de tuin of op het terras te zitten. Net als in het interieur worden de trends aan ons gepresenteerd, zo is het bij terrassen en tuinen niet anders. In het artikel van vandaag bieden we u enkele trends aan die u kunnen helpen bij het inrichten van de buitenkant van uw huis. Zoals ze zeggen, overal goed, maar het beste thuis . Juist vanwege dit bekende idee moeten we wonderen proberen te doen in een kleine ruimte om ons zo goed mogelijk in de tuin te voelen.

Laat de keuze van meubels niet aan het toeval over

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten meubelen geschikt voor ons, die geschikt zijn voor de buitenkant. Sommige zijn geïnspireerd op de laatste trends en andere bouwen voort op kwaliteit. Onthoud dat kwaliteit loont. Toch wil je niet elk seizoen tuinmeubelen kopen. Buitenmeubels zijn meestal gemaakt van metaal, kunststof of een combinatie ervan. Ze zijn ook populair, maar houtproducten. Het is essentieel dat tuinmeubelen gemakkelijk te onderhouden zijn, bestand zijn tegen het weer, maar tegelijkertijd comfortabel en sterk moeten zijn. De stopwatch is niet weggelegd voor een comfortabele hangende schommel of hangmat.

Een juiste meubelkeuze is erg belangrijk bij de inrichting van een terras.
Een juiste meubelkeuze is erg belangrijk bij de inrichting van een terras.

De bloemen moeten het groen van je tuin zijn

Zoals we weten, geven bloemen vaak een heel andere en veel betere algemene indruk. Bloemen zoals aeonium, ficus of zelfs agave zijn erg populair.

Het voordeel van het terras is dat je er ook kruiden kunt kweken zoals munt, kamperfoelie of basilicum en diverse andere soorten kruiden. Ze brengen je niet alleen succes in de keuken, maar blazen ook je hele terras op.

Onze tip om nieuwsgierige blikken van de buren weg te nemen is zeker de keuze voor houten horren. Het zijn deze schermen die u privacy bieden, onaangename wind minimaliseren en de nieuwsgierige ogen van uw buren voorkomen. Op deze schermen kun je klimplanten zoals klimop toepassen, die van een gewoon stuk hout een interessant samenspel van natuurlijke materialen met groen maken.

De bloemen op je terras maken het perfecte geheel af.
De bloemen op je terras maken het perfecte geheel af.

Welke stijl is perfect?

Zowel binnen als buiten moet er een zekere harmonie zijn. Het terras moet een soort verbinding zijn met de algehele architectuur van je huis. Vergeet niet de juiste tegels te kiezen. De meest geschikte keuze is natuurlijk vorstbestendige bestrating, die een laag zuigvermogen heeft. Aarzel niet en zet in op kwaliteit. De meest geschikte en meest gebruikte is keramische tegels. Mozaïektegels zijn ook een interessant element. De houten vloer heeft niet eens een stam, die echter aanzienlijk meer zorg vereist.

De stijl moet daarom overeenkomen met het algehele ontwerp van het hele huis. Als het overeenkomt met en de vormgeving van het huis volgt, vormt het een perfect geheel en voel je je thuis als in de zevende hemel.

Tintelingen aan een touwtje en je laten inspireren door de Spaanse stijl kan zeker geen kwaad.
Tintelingen aan een touwtje en je laten inspireren door de Spaanse stijl kan zeker geen kwaad.

Vergeet de verlichting niet

De romantiek bij kaarsen heeft zijn charme, maar verlichting is meer dan alleen nodig. Er zijn een aantal armaturen in de aanbieding, van staande lampen tot klassieke wandarmaturen, en we kunnen zelfs kennismaken met solar lichtkettingen.

De verlichting maakt het perfecte geheel compleet.
De verlichting maakt het perfecte geheel compleet.

Levendige kleuren vs. nude tinten tijdloos bruin

Een hot tip is het gebruik van felle kleuren, of het nu op kussens, matrassen, die op de stoelen of in accessoires worden geplaatst. De felle kleuren roepen gevoelens van vreugde en geluk bij ons op, en dit is waarschijnlijk de belangrijkste reden waarom deze trend hoog in het vaandel staat.

Als je echter een liefhebber bent van eenheid en puurheid, zal het zeker geen stap opzij zijn als je kiest voor een combinatie van bruin en zijn lichte tinten.

Onthoud dat de essentie is dat u zich comfortabel voelt op uw terras.

Levendige kleuren halen je uit de meest sombere stemming.
Levendige kleuren halen je uit de meest sombere stemming.
Lichte tinten zullen niet alleen u, maar ook uw gasten strelen.
Lichte tinten zullen niet alleen u, maar ook uw gasten strelen.