Neem contact met ons op info@hk-green.eu

Bonsai - een symbiose van mens en natuur

In het artikel van vandaag laten we u kennismaken met interessante weetjes over mooie bonsai, die bij u thuis of in uw bedrijf zeker niet mogen ontbreken. U leert echter ook de voordelen van het bezitten van kunstmatige bonsai en basisinformatie over de extreem populaire Zen-tuin, die steeds populairder wordt en we kunnen niet verrast zijn.

De betekenis van bonsai

Het woord bonsai komt uit het Japans en de letterlijke betekenis is "boom in een pot". De term "bonsai" is in alle wereldtalen overgenomen en verwijst naar bomen die in ondiepe potten worden gekweekt. Zo'n plant zou eruit moeten zien als een echte boom die in de natuur voorkomt, maar dan in miniatuurvorm.

Volgens de legende creëerde de keizer van de Han-dynastie op zijn landgoed een echt klein landschap met rivieren en meren, heuvels en valleien en prachtige miniatuurbomen. Bonsai fascineert voortdurend plantenliefhebbers over de hele wereld. Als u al heeft overwogen om het te kopen, moet deze informatie u zeker overtuigen van de juistheid van uw beslissing.

Bonsai zijn veel meer dan alleen kleine bomen. Zelfs de Japanners en de Chinezen beschouwden bonsai als een bron van geconcentreerde energie en plaatsten ze in een decoratieve nis tijdens feestelijke momenten of meditaties. Bonsai wordt al lang gerespecteerd in de oude kunst van Feng Shui vanwege zijn vermogen om levensenergieën in een kamer te trekken. Voor hen zorgen wordt als een echte kunst beschouwd. Het kan vele jaren duren voordat deze miniatuurboom een echte vorm bereikt die de wilde exemplaren imiteert.

Waar deze originele stukken te plaatsen?

Als u op zoek bent naar iets speciaals voor uw huis, kantoor of restaurant, is het tijd om kunstmatige bonsai te overwegen. Eenvoudige kunstminiatuurbomen bieden u veel voordelen. De belangrijkste zijn duurzaamheid en minimale zorg . Of het nu binnen of buiten is, in een klein kantoor of als handige toevoeging aan een restaurant, bonsai past in elke kamer en elke gewenste stijl. Je kunt kunstmatige bonsai zelfs plaatsen waar een levende bloem geen ideale omstandigheden zou hebben. Breng echter geen kunstmatige bonsai aan op direct zonlicht om het ongewenste effect van vervagende boomkleuren te voorkomen.

Het verzorgen van levende bonsai is tijdrovend, maar ook financieel veeleisend. Het voordeel van kunstplanten is een eenmalige aanschaf. Daarnaast heeft u niet de kosten van het verzorgen van snoeien, bemesten of water geven. Door kunstmatige bonsai te kopen, bespaart u gegarandeerd een aanzienlijk bedrag.

Al onze producten zijn geschikt voor mensen die last hebben van allergieën en levende bomen of bloemen zouden gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

Zen-tuin en het belang ervan

De Zen-tuin combineert de natuur met traditionele overtuigingen die diepe contemplatie benadrukken. Deze onmiskenbare tuinen zijn voornamelijk gemaakt van zorgvuldig op elkaar gestapelde stenen, mos of grind. De tuinen zijn vooral terug te vinden in kleinere ontwerpen en daardoor is alle aandacht gericht op dit kleine stukje rust en schoonheid in één.

Het gaat niet alleen om schoonheid, maar bovenal heeft het een onvervangbare diepere betekenis. De tuin moet een plek zijn waar je na een vermoeiende dag het niveau van maximale rust kunt bereiken. Nadat het zen-element is toegevoegd, gebeurt het droomgevoel alsof je met een toverstaf zwaait.

Zoals we weten, heeft een traditionele Zen-tuin niet veel verschillende bloemen of bomen. We komen hier vooral klassiekers tegen zoals bonsaibomen , of verschillende uitvoeringen van bomen met een kleinere groei. Een van de beste voordelen van kunstmatige bonsai of planten is hun ware uiterlijk. Kwaliteitsimitaties zien er heel echt uit en soms is het erg moeilijk om ze van de levende te onderscheiden. Ze behouden heel goed hun oorspronkelijk ontworpen vorm of kleur. Omdat er geen groei is, hoeft u zich geen zorgen te maken over water geven, bemesten of snoeien. De kunststof boom zal er een paar jaar bijna hetzelfde uitzien als toen je hem kocht. Voor het onderhoud van blad, stam en bloempot is maximaal een paar minuten per week voldoende.

Niet alleen maximale rust, maar ook het ontwaken van de zintuigen is het gewenste effect. De reukcellen zijn vooral blij met bloemengeuren die rustgevend zijn, zoals lavendel of jasmijn.